Zöldborsós – csirkés penne
A zöldborsós-csirkés penne egy igazi klasszikus, amely ötvözi a friss zöldségek könnyedségét a csirkehús gazdag ízével.
Előkészítés - 20 perc / Főzés - 30 perc / Összesen - 50 perc
A zöldborsós-csirkés penne egy igazi klasszikus, amely ötvözi a friss zöldségek könnyedségét a csirkehús gazdag ízével. A selymesen krémes szósz és az al dente penne minden falatban harmóniát teremt, miközben egyszerűsége és gyors elkészíthetősége miatt mindenki kedvencévé válhat! 😊
Hozzávalók:
- 60 g Köleslisztből készült penne
- 80 g Zöldborsó
- 150 g Csirkemell filé
- 1 csomag Petrezselyem
- 1 gerezd Fokhagyma
- 100 ml Növényi főzőkrém
- 1 csipet Só
- 1 csipet Fehér bors
- sütéshez Kókuszolaj
Elkészítés:
- A tésztát bő, sós vízben kifőzzük.
- A zöldborsót kevés kókuszolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát, azapróra vágott petrezselymet és egy kevés vizet.
- Forrás után egy botmixerrel pürésítjük és közben hozzáadjuk a főzőtejszínt.
- Ne krémesítsük teljesen, hagyjunk benne nagyobb darabokat is.
- A csirkemellet felszeleteljük és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel /az első receptből megmaradt flekken fűszerkeveréket használjuk hozzá/.
- Serpenyőben percenként forgatva elkészítjük, vagy sütőben 160 fokon 35 perc alatt készre sütjük.
- Összeforgatjuk a kifőzött tésztával, ráhelyezzük a grillezett csirkemellet és kész egy szupergyors, könnyű ebéd.
A zöldborsós-csirkés penne mellé a következő étrendkiegészítők ajánlhatók:
Magnézium-kalcium komplex – Segíti az izmok és csontok egészségét, különösen hasznos a tészta szénhidráttartalmának feldolgozásában.
Probiotikumok – Támogatják az emésztést, különösen a rostban gazdag zöldborsó miatt.
Omega-3 zsírsav – Támogatja a szív- és érrendszert, és segít ellensúlyozni a nehezebb ételek hatásait.
Ezek kombinációja elősegíti a jó emésztést és az általános vitalitást. 😊
Fehérje | 57.3 g |
Szénhidrát | 49.7 g |
Zsír | 20 g |
60 g Köleslisztből készült penne |
1 |
80 g Zöldborsó | 1 |
150 g Csirkemell filé | 1 |
1 csomag Petrezselyem | 1 |
1 gerezd Fokhagyma | 1 |
100 ml Növényi főzőkrém | 1 |
1 csipet Só | 1 |
sütéshez Kókuszolaj |
1 |
1 csipet Fehér bors | 1 |